USLUGE

Strateško planiranje

“U planiranju je sve, planovi su ništa.” (Dwight D. Eisenhower) Strategija je putokaz do realizacije Vaše vizije. Upravo ju zato shvaćamo vrlo ozbiljno, a isto savjetujemo i svojim klijentima. Međutim, unatoč čestom i pogrešnom shvaćanju kako je riječ o nepromjenjivom dokumentu, a često i pukoj formalnosti, mi vjerujemo upravo suprotno: kvalitetan strateški dokument može osigurati pozitivne promjene i otvoriti vrata razvoju i investicijama. Pristup našeg tima jest osigurati logičan i jasan, ali fleksibilan okvir planiranju u javnom sektoru te time omogućiti brzu prilagodbu promjenama uz minimalno ugrožavanje ostvarenja vizije i postavljenih ciljeva.
  
Specijalizirani smo za analizu javnih politika te integrirane razvojne strategije koje zahtijevaju interdisciplinaran pristup. Posebno ističemo strategije održive gradske mobilnosti, strategije niskougljičnog razvoja, strategije razvoja biciklizma, javnog prijevoza i multimodalne mobilnosti.

Razvoj i vođenje projekata

Projekti su ono što najviše volimo! Za Vas možemo:
Pretvoriti ideju u projekt, kad je sve što imate nestrukturirana zamisao i nedostatak vremena za razmišljanje.
Razviti Vaš projekt, kad želite bolje i detaljnije pristupiti razradi postojeće ideje, a niste sigurni u kojem smjeru krenuti.
Pronaći financiranje za projekt, kad znate što želite, ali nemate osigurana sredstva.

Uključiti ključne dionike i širu javnost, kad karakter Vašeg projekta to zahtijeva i želite osigurati održivost projekta.
Pronaći projektne partnere, ako ideju ne možete provesti sami.

Pripremiti projektnu dokumentaciju, bez obzira radi li se o studiji izvodljivosti, analizi troškova i koristi ili dokumentaciji potrebnoj za ishođenje akta kojim se odobrava građenje.
Upravljati provedbom projekta, kad ste uspješno završili pripremu, ali nemate vremena za administraciju i praćenje napretka projekta.
Stručno Vas savjetovati tijekom provedbe projekta građenja, ako tražite profesionalca koji će zastupati Vaše interese i osigurati željenu razinu kvalitete.

Projekti građenja

Naš pristup projektima građenja rezultat je višedesetljetnog iskustva rada u projektiranju i na gradilištu. Kvaliteta projekta vidljiva je kroz usklađenost planiranih sa stvarnim investicijskim troškovima, ali i kroz buduće troškove održavanja i rada zgrade te kroz njezin utjecaj na okoliš. Sve su to elementi koje uzimamo u obzir kad za Vas projektiramo ili vršimo uslugu stručnog nadzora nad građenjem.

U portfelju usluga vezanih za nekretnine nudimo usluge projektiranja izgradnje, rekonstrukcije ili energetske obnove zgrada, izradu i reviziju troškovnika, savjetovanje pri ulaganju u nekretnine, usluge vođenja projekata građenja, stručni nadzor nad građenjem, projektiranje i savjetovanje pri obnovi zgrada koje su dio zaštićenih povijesnih cjelina. Također pružamo usluge vezane uz legalizaciju zgrada, a naš tim suradnika specijaliziran je i za energetsko certificiranje.

Istraživanje i razvoj inovacija

Inovacije su pokretač ekonomskog i društvenog razvoja, zbog čega se njihovo usavršavanje i stavljanje na tržište potiče brojnim financijskim instrumentima na nacionalnoj i EU razini. Inovacije nisu samo stvar tehnologije, start-up-ova ili velikih korporacija, one su moguće podjednako u velikim i malim okruženjima, javnom i privatnom sektoru. Ukoliko želite poboljšati već postojeći proces ili proizvod, odnosno ponuditi nešto sasvim novo, pozivamo Vas da zajedno istražimo mogućnosti realizacije Vaše ideje.

S druge strane, Erkon-ov tim ne čine samo savjetnici, već i istraživači. Obratite nam se ako tražite partnere pri pripremi i provedbi znanstveno-istraživačkih projekata, kao i za podršku u pojedinim segmentima Vašeg istraživanja (prikupljanje podataka, analiza primjera dobre prakse, benchmarking inovacija i sl.). Posebno nas zanima suradnja sa znanstvenom zajednicom.

Ostale usluge i inicijative 

Želimo biti društveno angažirani, a smatramo kako širenje znanja i informacija može pomoći stvaranju kvalitetnijeg života za buduće naraštaje. Zato kontinuirano promišljamo način na koji planiramo i provodimo naše poslovne aktivnosti te težimo pridonijeti općem razvoju znanja i društva u cjelini.

Ako niste sigurni može li Vam naš tim pomoći, obratite nam se s upitom bez obveza.

Kontaktirajte nas

Cehovska 8, Požega

Ured u Požegi:
+385 34 27 45 10
+385 91 56 30 468
Ured u Zagrebu:
+385 95 79 22 676

Email: info@erkon.hr

Kontakt