Projekt STEP-UP: sastanak u Splitsko – dalmatinskoj županiji

U Splitu je 09. srpnja održan radni sastanak s članovima projektnog tima Splitsko – dalmatinske županije povodom aktivnosti izrade on-line treninga predviđene unutar STEP-UP projekta, pri čemu je tvrtku ERKON d.o.o. predstavljala gđa Petra Grgasović. Sastanku su, između ostalih, prisustvovali i g. Martin Bućan, zadužen za projekt u Splitsko – dalmatinskoj županiji, kao i g. Stipe Čogelja, pročelnik UO za turizam i pomorstvo.

Cilj provedbe ove aktivnosti na razini cjelokupnog projekta jest okupljanje projektnih partnera i profesionalaca u polju prometa kako bi se osigurao prijenos znanja o mobilnosti i različitim aspektima planiranja putovanja, te će rezultirati razvojem paketa on-line treninga, dostupnima na zasebnoj web stranici projekta i YouTube kanalu (https://step-up.training).

Tema treninga koji će tvrtka Erkon pripremiti u ime Splitsko – dalmatinske županije jest planiranje multimodalnosti u svrhu razvoja održivog turizma, s naglaskom na poticanje e-mobilnosti. Trening je namijenjen svima koji su na strateškoj ili projektnoj razini uključeni u planiranje razvoja sektora mobilnosti ili turizma, kao i drugim zainteresiranim stranama.

Nadalje, na sastanku je također obavljen razgovor oko daljnjeg definiranja projektne aktivnosti “Razvoj poslovnih modela”, s ciljem razvoja smjernica za partnere i buduće projekte za primjenu optimalnih financijskih modela koji će omogućiti održivost ishoda projekta. Razvijeni poslovni modeli objavit će se kao javno dostupna publikacija nakon završetka projekta.

Splitsko-dalmatinska županija ravnopravni je partner projekta STEP-UP, financiranog iz programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska, koji se provodi unutar partnerstva s Gradom Šibenikom, Zračnom lukom Zadar, talijanskom regijom Marche, regijom Emilia Romagnia, Gradom Lecce i Sveučilištem u Trstu. Ukupna vrijednost projekta je 951.831,00 EUR, a projekt završava ove godine. Više o projektu dostupno je na poveznici https://www.italy-croatia.eu/web/step-up.